Ανακτήστε τον έλεγχο της ζωής σας

Υπνοθεραπεία

Τι είναι η Υπνοθεραπεία

Η έρευνα δείχνει ότι η ύπνωση μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για ένα πλήθος ψυχολογικών, σωματικών και συμπεριφορικών ζητημάτων και καταστάσεων. Η ύπνωση συνδέεται συχνά με ιδιόρρυθμους υπνωτιστές και μάγους που χρησιμοποιούν ένα αιωρούμενο ρολόι για να παραπλανήσουν τους συμμετέχοντες. Ωστόσο, δεν είναι ευρέως γνωστό ως αποτελεσματική μορφή θεραπείας και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από αυτήν την προσέγγιση.

Πως λειτουργεί, λοιπόν?

Η ύπνωση πιστεύεται ότι λειτουργεί αλλάζοντας την κατάσταση της συνείδησής μας με τέτοιο τρόπο ώστε η αναλυτική αριστερή πλευρά του εγκεφάλου να απενεργοποιείται, ενώ η μη αναλυτική δεξιά πλευρά να είναι σε εγρήγορση. Ο συνειδητός έλεγχος του νου αναστέλλεται και το υποσυνείδητο ξυπνά.

Η υπνοθεραπεία είναι μια μορφή συμπληρωματικής θεραπείας που χρησιμοποιεί την ύπνωση για να βοηθήσει στη θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων ή καταστάσεων υγείας. Επίσης η δύναμη της θετικής υποβολής μπορεί να επιφέρει υποσυνείδητη αλλαγή στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας.

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η ίδια η διαδικασία στοχεύει να αλλάξει την κατάσταση της συνείδησής μας με τρόπο που χαλαρώνει το συνειδητό μέρος του νου, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει και εστιάζει το υποσυνείδητο μέρος. Αυτή η αυξημένη κατάσταση επίγνωσης – που επιτυγχάνεται με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών χαλάρωσης – επιτρέπει στον θεραπευτή να κάνει στη συνέχεια τις κατάλληλες υποβολές.

Οι μέθοδοι Υπνοθεραπείας που εφαρμόζουμε

Παραδοσιακή Υπνοθεραπεία με υποβολές

Η θεραπεία υποβολών περιλαμβάνει τον υπνοθεραπευτή που δίνει μια σειρά από υποβολές…

για να βοηθήσει ένα άτομο να κάνει κάτι που θέλει να κάνει (π.χ. δημόσια ομιλία) ή να διευκολύνει τη διακοπή του να κάνει κάτι που δεν θέλει (π.χ. κάπνισμα). Συχνά χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει βασική αιτία που πρέπει να αντιμετωπιστεί ή όταν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί (όπως ένα άτομο που θέλει να αντιμετωπίσει τον φόβο της πτήσης). Συχνά θεωρείται βραχυπρόθεσμη θεραπεία σε σύγκριση με άλλους τύπους θεραπείας και μπορεί να συμβούν αλλαγές μέσα στις πρώτες 1-3 συνεδρίες.

Περισσότερα Λιγότερα

Αναλυτική Υπνοθεραπεία / Υπνοανάλυση

Η αναλυτική υπνοθεραπεία βασίζεται σε έννοιες και τεχνικές ψυχοθεραπείας σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει…

και να αντιμετωπίσει βαθύτερες, μακροχρόνιες ανησυχίες. Ο στόχος αυτής της μορφής υπνοθεραπείας είναι να βρει και να αναπλαισιώσει τη βασική αιτία. Για παράδειγμα, ενώ η προτεινόμενη υπνοθεραπεία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην βελτίωση του προβληματικού ύπνου, η αναλυτική υπνοθεραπεία επιδιώκει να εντοπίσει την αιτία του ταραγμένου ύπνου (π.χ. ζητήματα σχέσεων), πριν την αντιμετωπίσει.

Περισσότερα Λιγότερα

Γνωσιακή / Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία

Η γνωσιακή/συμπεριφορική υπνοθεραπεία είναι μια σύγχρονη, επιστημονική προσέγγιση στη θεραπεία που συνδυάζει …

τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) και την ύπνωση για να επηρεάσει θετικά τη συναισθηματική, συμπεριφορική, γνωστική και συμπτωματική αλλαγή.

Η ίδια η διαδικασία βλέπει τον θεραπευτή να έχει πρόσβαση στη νοοτροπία των πελατών, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνικές και γλώσσα που βασίζονται στο μοναδικό μοντέλο του πελάτη για τον κόσμο. Η διαδικασία θα ενσωματώνει επίσης συχνά μια αναλυτική προσέγγιση, όπου οι ανεπιθύμητες σκέψεις και συμπεριφορές από το παρελθόν απομακρύνονται και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται τεχνικές για την επανεκπαίδευση του εγκεφάλου στο παρόν για να διασφαλιστεί ότι οι αλλαγές που θα ήθελαν να κάνουν οι πελάτες θα πραγματοποιηθούν πλήρως.

Περισσότερα Λιγότερα

Υπνοθεραπεία και NLP

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP) διερευνά τη σχέση μεταξύ γλώσσας, συμπεριφοράς και αριστείας….

Είναι ουσιαστικά ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την ανάλυση των γλωσσικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται υποσυνείδητα από επιτυχημένους ανθρώπους, προκειμένου να παραχθεί μια συνταγή αριστείας.

O επαγγελματίας NLP θα εξετάσει τη στάση σας, τη γλώσσα και τη χρήση της, την κατανόησή σας για τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο χτίζεται μια σχέση και τις φυσικές και συναισθηματικές καταστάσεις που είναι οι καλύτερες για την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Η αποτελεσματική επικοινωνία και η αντίληψη των άλλων και του εαυτού μας θα είναι επίσης βασικά σημεία εστίασης και όλα θα εξεταστούν έτσι ώστε να μπορούν να διαμορφωθούν στρατηγικές για τη βελτίωση της κατανόησης, των κινήτρων, της μάθησης και της μνήμης.

Περισσότερα Λιγότερα

Υπνοθεραπεία εστιασμένη στον Στόχο

Η υπνοθεραπεία εστιασμένη στο Στόχο εξετάζει το τι θα ήθελε να πετύχει ο πελάτης και όχι τον λόγο για τον οποίο  …

έκλεισε το ραντεβού. Επικεντρώνεται στο παρόν και το μέλλον αντί στο παρελθόν, γι' αυτό μπορεί να προσφέρει θετική επίδραση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ύπνωση χρησιμοποιείται κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής για να χαλαρώσει τον θεραπευόμενο. Σε αυτή την περίπτωση το άτομο μπαίνει σε μια υπνωτική κατάσταση ώστε να μπορεί ανοιχτά και με ασφάλεια να εξερευνήσει επώδυνες , τραυματικές και καταπιεσμένες αναμνήσεις που τείνουν να είναι κρυμμένες από το συνειδητό νου.

Περισσότερα Λιγότερα

Τι θα συμβεί σε μια συνεδρία Υπνοθεραπείας;

 • Μια συζήτηση για τις απαιτήσεις και τους στόχους σας.
 • Συλλογή προσωπικών πληροφοριών όπως συνήθειες ύπνου, πληροφορίες τρόπου ζωής, ιατρικά συμπτώματα ή φαρμακευτική αγωγή, οποιεσδήποτε θεραπείες που αφορούν άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.
 • Μια ενημέρωση για το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία υπνοθεραπείας.
 • Μια συνομιλία καλωσορίσματος για να νιώσετε την άνεση και τη χαλάρωση
 • Επαγωγή – ο υπνοθεραπευτής θα σας οδηγήσει στη συνέχεια σε μια κατάσταση βαθιάς σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης.
 • Μόλις χαλαρώσετε βαθιά, ο υπνοθεραπευτής μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τεχνικές και προσεγγίσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η «εργασία αλλαγής», ο υπνοθεραπευτής θα ξεκινήσει τη μετάβαση στην εγρήγορση, στην οποία σταδιακά βγαίνετε από την βαθιά χαλάρωση σας.
 • Τέλος, οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε και μια περίληψη της συνεδρίας και οποιασδήποτε προόδου έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής
ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η συνεργασία είναι απαραίτητο στοιχείο για την αποτελεσματική ύπνωση. Κάθε ύπνωση είναι αυτο-ύπνωση, που σημαίνει ότι ο υπνοθεραπευτής είναι μόνο ένας οδηγός για να προκαλέσει την εμπειρία βαθιάς χαλάρωσης στον πελάτη. Η δύναμη της ύπνωσης βρίσκεται στον πελάτη, όχι στον υπνοθεραπευτή.

Που μπορεί να βοηθήσει η Υπνοθεραπεία

Η υπνοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διάφορων καταστάσεων, προβλημάτων και ανεπιθύμητων/ανθυγιεινών συμπεριφορών, όπως:
 • Φόβοι και φοβίες (πτήση, δημόσια ομιλία κ.λπ.)
 • Στρες
 • Γαστρεντερικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου
 • Άγχος εξετάσεων
 • Απώλεια βάρους
 • Αγχώδεις διαταραχές, Κρίσεις Πανικού
 • Αϋπνία και προβλήματα ύπνου
 • Ήπια κατάθλιψη
 • Διακοπή καπνίσματος
 • Τρίξιμο δοντιών
 • Σχέσεις
 • Αλλεργίες
 • Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες
 • Διαχείριση του πόνου
 • Σεξουαλικά προβλήματα
 • Θέματα Εμπιστοσύνης
 • Μνήμη
 • Αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση

Γιατί να επιλέξω Υπνοθεραπεία;

 • Η υπνοθεραπεία είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει, όπως ακριβώς έχει βοηθήσει εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής τους. Η ύπνωση είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική, επιστημονικά αποδεδειγμένη, κατάσταση του μυαλού.
 • Η φυσικά χαλαρή κατάσταση της ύπνωσης επιτρέπει στα άτομα να κάνουν γρήγορες βελτιώσεις στη ζωή τους μέσω μιας διαδικασίας εκμάθησης κατάλληλων νέων πεποιθήσεων, διακοπής ανεπιθύμητων συνηθειών, αλλαγής αρνητικών μοτίβων συμπεριφοράς, υπέρβασης μαθησιακών περιορισμών και αφαίρεσης της βασικής αιτίας των συμπτωμάτων σας.
 • Επιπλέον, η ύπνωση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ανθεκτικότητα του πελάτη όταν αντιμετωπίζει στρεσογόνες καταστάσεις.
Υπάρχουν διάφοροι μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την υπνοθεραπεία που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν αυτό το θεραπευτικό εργαλείο.
 • Η υπνοθεραπεία συχνά συγχέεται με την ύπνωση σκηνής. Οι υπνωτιστές σκηνής είναι καλλιτέχνες που είναι άριστοι στο να διαβάζουν ανθρώπους. Αναζητούν εξωστρεφείς ανθρώπους που θα κάνουν ένα υπέροχο σόου για το πλήθος. Οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις εξωφρενικές προτάσεις του υπνωτιστή σκηνής.
 • Η υπνοθεραπεία δεν σας κάνει να ξεχάσετε τι συνέβη. Θα θυμάστε τα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της υπνωτικής σας κατάστασης, δεν θα είστε κοιμισμένοι ή αναίσθητοι και θα μπορείτε να αλλάξετε την υπνωτική κατάσταση ανά πάσα στιγμή.
 • Η υπνοθεραπεία δεν σας κάνει να χάσετε τον έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της υπνοθεραπείας, διατηρείτε τον έλεγχο. Δεν είναι δυνατόν να σε αναγκάσει κανείς να κάνεις οτιδήποτε παρά τη θέλησή σου, ακόμα και υπό ύπνωση. Θα είστε απορροφημένοι τόσο που μπορεί να μην δίνετε προσοχή στο περιβάλλον σας, αλλά θα έχετε πάντα τον έλεγχο για τις πράξεις, τις συμπεριφορές και τις δηλώσεις σας.

Κλείσε μια συνεδρία

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η Κατερίνα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να κλείσετε μια συνεδρία!  Scroll to Top